<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

TEDESCHI TRUCKS BAND MET AVONDVULLENDE SHOW NAAR AMSTERDAM

De twaalfkoppige blues-, rock- en soulmachine Tedeschi Trucks Band maakt vandaag bekend dat ze in 2017 éénmalig in Nederland te zien zullen zijn. Op 31 maart reist de band af naar de Heineken Music Hall voor een avondvullend concert ‘An Evening With Tedeschi Trucks Band’
.
De Tedeschi Trucks Band stond éénmaal eerder in Nederland met een eigen concert, dit was in november 2015 in een uitverkochte Grote Zaal van muziekpaleis Tivolivredenburg. Daarnaast stonden ze enkele malen op het hoofdpodium van North Sea Jazz Festival en waren zij één van de grote publiekstrekkers op het International Blues Festival van Johan Derksen.
Tedeschi Trucks Band is zes jaar geleden ontstaan toen het beroemde muzikanten-echtpaar Derek Trucks en Susan Tedeschi beiden hun succesvolle carriëre inleverden voor het starten van een nieuwe band: Tedeschi Trucks Band. De Amerikaanse krant L.A. Times ze beschreef ze als “A Deeply Skilled Groove Machine” en de internationale pers is het erover eens: Tedeschi Trucks Band is vandaag de dag blues, rock en soul op het allerhoogste niveau.
Voor hun eerste album ‘Revelator’ (2011) kregen ze meteen een Grammy Award en de opvolgers ‘Made Up Mind’ en het onlangs verschenen ‘Let Me Get By’ zijn zo mogelijk nog beter. De stem van Tedeschi is helder met een diepe rauwheid dat soms aan Bonnie Raitt of Janis Joplin doet denken. Het gitaarspel van Trucks is van een haast buitenaards niveau. Niet voor niets was hij vijftien jaar lang leadgitarist bij de legendarische Allman Brothers Band, vroeg Eric Clapton hem als bandlid voor een twee jaar durende wereldtour en gaf Rolling Stone Magazine hem plekje 16 in de lijst van 100 beste gitaristen allertijden.
“equal parts of Stax and Muscle Shoals without dilution of either" – Rolling Stone Magazine
De kaartverkoop voor het concert van Tedeschi Trucks Band start donderdag 22 september om 10:00 uur via www.ticketmaster.nl. Voor dit concert zijn zitplaatsen beschikbaar.
Meer info: www.rock-n-roots.nl en www.tedeschitrucksband.com

Geen opmerkingen: