<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Johan Derksen & artiesten - 'Pioniers van de Nederpop'


Naam van de show : De Pioniers van de Nederpop
Gezien: 17.12.2016 / Plaats: Nijverdal / Theater: zinnin
Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop De helden van toen terug op het podium
De flamboyante Johan Derksen ging in zijn televisieprogramma ‘Derksen on the Road’ op zoek naar zangers van Nederlandse bands die in de jaren zestig in het kielzog van The Beatles en de Stones populair werden.
Nederland kent Johan Derksen vooral als de flamboyante voetbalanalist van tv. Zijn werkelijke passie is echter muziek. Hij maakt deel uit van de generatie die in de jaren zestig opgroeide met The Beatles en The Rolling Stones. In de slipstream van deze even populaire als inspirerende bands werd Nederland overspoeld door nieuwe groepen, die voor een totaal andere muziekcultuur zorgden. Voor het televisieprogramma Derksen on the Road ging hij op zoek naar de zangers, die een halve eeuw geleden de hitparades aanvoerden. Die bleken nog steeds uitstekend bij stem te zijn. Daarom gaat hij met de Haagse band The Clarks, de legendarische zangers van The Golden Earrings (Frans Krassenburg), The Shoes (Theo van Es), Johnny Kendall and the Heralds (Johnny Kendall) en The Motions (Rudy Bennett) én de gitarist van ZZ en de Maskers (Jan de Hont) de oude fans weer opzoeken met een theatertour.

Voor en na de voorstelling wordt in de foyer een expositie opgesteld door Museum RockArt. De expositie bestaat uit bijzondere affiches, gitaren, cd's, lp’s en boeken uit de Nederlandse popgeschiedenis vanaf de jaren vijftig tot heden.

De laatste lach van het publiek is voor Johan Derksen, die ons op de valreep nog toevertrouwt dat hij z’n muzikale vrienden “weer op tijd in bejaardentehuis moet afleveren” maar er ook aan toevoegt “geloof me dat wij meer Viagra eten dan Engelse drop”.
een mooi verslag is HIER te lezen

Foto Album