<script> <style>
HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

DELTA MOON - Cabbagetown CD

Wederom een prachtige CD van de band DELTA MOON - Cabbagetown
Een mix van Blues Blues-rock Southernrock Roots Rock Slide guitar en de manen zijn daar wederom uitstekend in geslaagd.
Ook het nummer Refugee wat over de problemen van alle vluchtelingen gaan en die moeten leven in tentenkampen.Luister de CD...............

 Refugee / Vluchteling

Van Spanje, Duitsland, Italië en Oost-Europa zagen we veel migranten gestamp langs de kant van de weg, bedelen en busking in de straten van de stad, of het kamperen door hekken met nergens links te gaan. Volgens de Verenigde Naties, zijn 65 miljoen vluchtelingen zwerven door de wereld van vandaag, ontheemd door de oorlog, overbevolking en klimaatverandering. Dat is een hoop mensen - meer dan de gecombineerde bevolking van New York en Californië.
Ieder van ons in Delta Moon werden beïnvloed door wat we zagen op deze reis. Toen we terug naar Amerika wilde hebben we een lied genaamd "vluchteling" over een gitaar lick gemaakt. De band kwam met een gezongen refrein en elk in de stem van een bepaalde persoon die we hadden gezien of gehoord over. ( "Issme" is Arabisch voor "mijn naam is ..."

Dit is een ongebruikelijke lied voor Delta Moon, maar het is degene die we allemaal hoog in het vaandel. Toen ik gepost op YouTube gisteravond de video kreeg zijn eerste thumbs down voor de tiende uitzicht. Stemmen bleef ruwweg vier positief voor elke negatieve, met een zeer hoge verhouding van reacties. Iedereen lijkt sterk gevoel over, een of andere manier. 

01.    Rock and Roll Girl                  03:44
02.    The Day Before Tomorrow     03:32
03.    Just Lucky I Guess                  03:40
04.    Coolest Fools                          02:51
05.    Refugee                                   03:46
06.    Mad About You                      03:24
07.    Death Letter                            06:02
08.    21st Century Man                   03:35
09.    Cabbagetown Shuffle             02:31
10.    Sing Together                         03:47


Tom Gray: Vocals, lap steel guitar, guitar, keyboards, and harmonica on Track 9.
Mark Johnson: Vocals, guitar, mandoguitar, and lap steel on Track 1.
Franher Joseph: Vocals, bass, and upright bass on Tracks 3 and 9.
Marlon Patton: Drums and percussion.
Kyshona Armstrong: Vocals on Tracks 1, 2, 5 and 10.
Susannah Masarie: Vocals on Tracks 1, 2 and 4.
Jon Liebman: Harmonica on Track 7.

Produced by Delta Moon
http://deltamoon.com/

BIO
DELTA Moon's laatste album, Low Down, uitgebracht in mei 2015 is een fraaie set van twaalf nummers, waaronder negen originelen door zanger Tom Gray, de Roots Music Association 2008 Blues Songwriter van het Jaar, en kappen, geschreven door Bob Dylan, Tom Waits en Skip James. Net Rhythms (UK) heeft Delta Moon's signature sound genaamd, "Muziek zoals het hoort - rauw en eerlijk." We noemen het een stem, een groove en twee slide gitaren.
"Tom Gray en partner in crime Mark Johnson blijven om aan te tonen waarom zij de beste gitaar tandem rond kan zijn." - Chris Martin, The Examiner
Een toevallige ontmoeting in een Atlanta, Georgia, muziekwinkel bracht Delta Moon's twee oprichters, Tom Gray en Mark Johnson, samen. Tom probeerde Mark een Dobro uit de achterkant van zijn busje te verkopen. Het meisje met Mark fluisterde: 'Laten we hier weggaan. "Mark heeft de gitaar niet te kopen, maar de twee wisselden telefoonnummers en al snel werden samen spelen regelmatig in clubs, coffeeshops en barbecue gewrichten rond Atlanta. De naam Delta Moon kwam Mark op bedevaart naar de hut van Muddy Waters 'in de buurt van Clarksdale, Mississippi.
Delta Moon snel verzamelde een muur vol met lokale "best" awards. Na het winnen van de International Blues Challenge in Memphis in 2003, de band uitgebreid haar reizen naar de VS, Canada en Europa op te nemen. In 2007 trad bassist Franher Joseph Delta Moon. Hij werd in 2015 gevolgd door drummer Vic Stafford (Blueground Undergrass, Donna de Buffalo, Toubab Krewe) om de huidige line-up compleet. constant opnemen en touren van de band gaat door tot in 2015 met rondleidingen gepland voor de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Polen en nog veel meer.