<script> <style>
HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Concert: Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop Hoftheater Raalte 04. November 2017

Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop Hoftheater Raalte 04. November 2017
Samen met zijn generatiegenoten Theo van Es (72), Frans Krassenburg (73) en Johnny Kendall (75) heeft Rudy van den Berg en de band The Clarcks waren deze mensen in een uitverkocht Hoftheater in Raalte op zaterdag avond 04 November.
Deze oude rockers Krassenburg (Golden Earrings), Van Es (The Shoes), Bennett (The Motions) en Johnny Kendall (The Heralds) zijn de boegbeelden. Michel van Dijk (Alquin) en zangeres Joëlle Vierling en Edwin Java (Cuby & The Blizzards- King Of The World)  brengen een avondvullend programma van ruim twee uur, en omdat dan nog niet genoeg was ook nog even door denderen in de foyer van het Hoftheater met als hoogtepunt Theo Van Es met een nummer van Joe Cocker met "Don't Change My Heart" met een stem als schuurpapier deed het Hoftheater schudden op zijn grondvesten.


Johan Derksen de flamboyante tv-persoonlijkheid verteld anekdotes  over deze oude rockers en kan bovendien  geweldig vertellen. Zelf is hij een ware blue liefhebber die elk jaar zijn eigen festival in Grooloo organiseert. Holland Blues Festival
Rudi Bennet bracht ook het oude nummer van dit protest zong  ‘Wasted Words’ wat gaat over de rassenscheiding in de Verenigde Staten . ‘Dat was in de jaren zestig een actueel en groot thema.
‘Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop’ zijn te zien in: Theater De Storm Winterswijk (9/11), Theaterhotel Almelo (25/11), Schouwburg Lochem (14/12), Het Musiater Zevenaar (19/12). en alles compleet te maken de finale in Ahoy in Rotterdam op 28 december.
het jaar 2018 komt Derksen met een nieuw avondvullend programma met Keeps The Blues Alive. meer info volgt later.
Info en tickets : www.pioniersvandenederpop.nl

Foto Album: Harrie Huisman
 
Compilatie Video Pioniers van de Nederpop Hoftheater Raalte 04. November 2017