<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

DUTCH BLUES AWARD GITARIST 2016 VOOR MARCEL SCHERPENZEEL

Marcel Scherpenzeel is de winnaar geworden van de Dutch Blues Award 2016 in de categorie gitaristen
Marcel kreeg van het publiek de meeste stemmen nadat hij was voorgedragen door de Awardcommissie van de Dutch Blues Foundation.Hij maakte al ongeveer twintig jaar muziek, ondermeer met zijn eigen Marcel Scherpenzeel Band en Wolfpin, toen hij gevraagd werd voor de Band of Friends, waarin hij speelt met bassist Gerry McAvoy en Ted McKenna, voormalige leden van Rory Gallagher's begeleidingsband. 'Van alle gitaristen, die ik ooit gehoord heb, komt hij het dichtst bij Rory in de buurt', aldus McAvoy. En McAvoy heeft recht van spreken, want hij speelde ruim twintig jaar met de Ier samen.

Marcel geeft zich op het podium altijd voor de volle 100% en heeft zich de laatste jaren internationaal volledig weten waar te maken.
De Awardcommissie vond zowel zijn nationale als internationale prestaties een nominatie waard en het publiek was het hier volledig mee eens.
 
De Award gaat uitgereikt worden op vrijdag 24 februari 2017 op het podium van Duycker, Raadhuisplein 5 te Hoofddorp.

De Dutch Blues Awards worden jaarlijks door de Dutch Blues Foundation uitgereikt aan personen of organisaties die zich op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de blues. Er worden Awards uitgereikt in de categorieën Dutch Blues Band, Dutch Blues Artist, Dutch Blues CD, Dutch Blues Hall of Fame en Keeping the Blues Alive. De Dutch Blues Foundation zet zich sinds 2009 in voor de promotie van bluesmuziek en bluesmusici. De stichting wil talentvolle muzikanten een podium bieden, zorgdragen voor erkenning van bluesmusici en bijdragen aan de bekendheid van de blues in Nederland.