maandag 9 oktober 2017

Festival: Bluesfestival - Editie XII Hoogeveen Compleet

Line up Bluesfestival Hoogeveen compleet


De Tamboer heeft twee bands bijgeboekt voor de twaalfde editie van het Bluesfestival: Michael & Sadie Roach en Triple Trouble.
Hiermee is de line up compleet!

Zaterdag 18 november
Bestel direct kaarten en profiteer van € 5,- voorverkoopvoordeelMichael & Sadie Roach
 

Vanuit het Verenigd Koninkrijk komt een bijzondere act: de Amerikaanse Michael Roach treedt samen met zijn dochter Sadie op. Roach is een fantastische artiest en entertainer die altijd veel interactie met het publiek zoekt.

Triple Trouble


De jongste bluesband van Nederland! De jongens spelen een indrukwekkend repertoire met onder andere nummers van Stevie Ray Vaughan, Albert Kind, BB King, Joe Bonamassa en Muddy Waters.
Compleet programma

Bluesfestival - Editie XII

JJ Thames, Danny Bryant & meer!

Voorverkoop € 23,50 / op de dag zelf € 28,50.
Voor de twaalfde editie van het Bluesfestival laat De Tamboer vanuit Amerika de 30-jarig JJ Thames met haar band overkomen, een Nederlandse primeur! Onze programmeurs zagen haar optreden op het Chicago Blues Festival in de Verenigde Staten en kunnen niet wachten om Hoogeveen met haar kennis te laten maken. Vanuit het Verenigd Koninkrijk komt Danny Bryant met zijn Big Band! Drie Nederlandse topbands on stage: The Veldman Brothers, Dutch Blues Challenge finalist GG & the Cruisers en Anno van der Werf met zijn Big Bounce bluesband.

JJ Thames

De jonge rasartieste JJ Thames is authentiek, gepassioneerd, eerlijk en onweerstaanbaar! Met een adembenemende stem en opzwepende performance weet ze een indrukwekkende show neer te zetten. De klassiek en jazz geschoolde JJ begon al op 9-jarige leeftijd te zingen en trad in de jaren ’90 op met muzikanten als Bobby Blue Bland, Peggy Scott Adams, Willie Clayton en Denise LaSalle. Doordat ze later ook als achtergrondzangeres van een reaggea-rockband optrad, verzamelde JJ een schare fans van diverse genres als de blues, southern soul blues, ska rockers, rockabilly, swing en folk. JJ gebruikt muziek als therapie en beschrijft veel eigen ervaringen, die ze met haar fantastische, krachtige stem het publiek in slingert.
Verwacht Mississippi blues tunes en soul ballads zoals I’d Rather Go Blind en I Just Wanna Make Love To You. Maar ook I Believe To My Soul, I Know You Love Me Baby en Ball and Chain. JJ zegt vaak dat ze “een vrouw van de jaren ’50 en ’60 gevangen in het lichaam van een jonge vrouw” is. Haar album Tell You What I Know werd ontzettend goed ontvangen en leverde haar 21 weken lang een top 10 notering in Billboard’s Hot Singles Sales Chart op en kwam op #3 binnen in de Billboard’s Blues Chart. In augustus 2016 bracht ze het album Raw Sugar uit.

Danny Bryant

Danny Bryant komt met zijn Big Band naar De Tamboer! Het 9-mans ensemble bestaat onder meer uit toetsen en een vier-delige blaassectie. In april verschijnt het nieuwe live album BIG: Live in Europe. Danny speelt zijn meest populaire songs en verschillende Bluesklassiekers. En hij komt met dit unieke project dus ook naar Hoogeveen!
De 35-jarige Danny werd in Classic Rock’s The Blues Magazine de “National Blues Treasure” van het Verenigd Koningrijk genoemd. Hij speelde de afgelopen tien jaar al in ruim 2000 clubs en festivals  en wordt in de Blueswereld als het neusje van de zalm gezien. Met zijn trio speelde hij overal het publiek plat. Zijn albums behaalden hoge noteringen in vele landen en ontvingen lovende kritieken van wereldwijde pers. Zijn nummer Live werd opgenomen op The Best Blues Album In The World Ever, met tracks van onder meer Johnny Winter, Gary Moore, Albert Wollins, Walter Trout en ZZ Top.
Met zijn album Temperature Rising uit 2014 nam Danny definitief plaats tussen de Grote Bluesartiesten. Het album belandde op nummer 1 in de Blues Download Chart, voor artiesten als Joe Bonamassa en Buddy Guy. Maar het in 2015 uitgebrachte album Blood Money, werd wereldwijd beschreven als Danny’s definitieve carrièrebepalende release. Op het album staan bijdragen van niemand minder dan Walter Trout en Whitesnake legende Bernie Marsden.

The Veldman Brothers

Al meer dan tien jaar staat dit ultieme bluesbroederschap aan de top van de Nederlandse bluesscene: The Veldman Brothers. Broers Gerrit en Bennie vormen met hun rhythmbrothers Fred en Han deze bijzondere band. Alle vier hebben ze enorm veel ervaring en spelen ze vol beleving, passie, energie en enthousiasme voor de blues. Voor hun zesde album Refuel ontvingen ze niet alleen goede recensies uit binnen- en buitenland, maar wisten ze ook de Dutch Blues CD Award 2016 binnen te slepen. Eerder ontvingen The Veldman Brothers al de award voor beste band en eindigde het album Livin’ By The Day in 2014 in de top 5 van best zelfgeproduceerde bluesalbums door de Blues Foundation in Memphis USA.
The Veldman Brothers hebben een bijzondere teamspirit, waarbij alles en iedereen in dienst staan van de muziek. De mannen spelen vooral eigen nummers, die zijn beïnvloed door oude blueshelden als Muddy Waters, Elmore James, Howlin’ Wolf, Jimi Hendrix en meer. Ze vermengen rhythm & blues, westcoastblues en deltablues met vleugjes rock’n’roll, country, soul en funk. “Blues & Roots, straight from the heart”, dat zijn The Veldman Brothers!

GG & the Cruisers

GG & the Cruisers is een Hoogeveense band waarin ‘Oldschool’ de ‘newschool’ blues ontmoet. Henk de Ruiter, Erik Neimeijer, Hans Niemeijer en Gerrit Bruinink verweven moeiteloos allerlei stijlen blues. Het resultaat? Een verfrissende, eigentijdse, maar toch ook vintage sound dat tot uiting komt in zowel eigen werk als covers.
GG & the Cruisers streed in mei samen met Funhouse Bluesband, Uncle Jimmy, Easterfield en The Kid Lazy Band tijdens de voorrondes in Het Podium om een finaleplaats in de Dutch Blues Challenge 2017. De finale vindt plaats op 8 oktober in Nieuw-Vennep. De jury plaatste GG & the Cruisers als eerste voor de finale met onder andere het commentaar: “lekkere mellow blues, energiek en vermakelijk, een fijn stemgeluid en het geheel klopte!” Met de plaatsing in de finale verdienden the Cruisers ook een plaatsje op het Bluesfestival Hoogeveen.

Anno van der Werf & the Big Bounce bluesband

Rhythm & blueszanger/gitarist Anno van der Werf pakt uit met zijn Big Bounce bluesband project Working Man. Als ware ideeënmaker, lopen de verhalen in Anno’s hoofd de hele dag door, met de blues als het kloppende hart van zijn bestaan. “De blues is zo triest dat je er weer vrolijk van wordt”, vindt Anno. De Big Bounce staat voor soulblues vermengt met pop, denk aan hoe Clapton, Hendrix en the Stones de blues vertolkten. De mannen slingeren dan ook diverse bluesklassiekers de zaal in. Naast mooie bluescovers is er natuurlijk ook eigen werk van het album Working Man.
Anno van der Werf organiseerde al vele projecten in Friesland, waaronder de Blues’n’Roll-estafette in Leeuwarden. Hij bestijgt de bühne samen met Fokke de Jong op drums en zang (King of the World), Bas Kleine op mondharp (Livin’ Blues), Arjan van der Linde op bas en zang (Vanderlinde), Frank Bergkamp op piano en hammond/zang en Sietse Bouma op gitaar.
Are you ready for the working men?

Michael & Sadie Roach

Vanuit het Verenigd Koninkrijk komt nog een bijzondere act: de Amerikaanse Michael Roach treedt samen met zijn dochter Sadie op. Al vanaf jonge leeftijd leerde Michael gitaar spelen van muzikanten als John Jackson, John Cephas en Jerry Ricks. Roach is een fantastische artiest en entertainer die altijd veel interactie met het publiek zoekt. Nadat hij in het Verenigd Koninkrijk kwam wonen, heeft hij de European Blues Association opgericht.
De 18-jarige Sadie Roach studeert jazzpiano in Londen. Recent bracht ze de Hooked on Love EP uit waarop haar moderne sound te horen is, die gestoeld is op de traditie van ‘old school’ soul, jazz, rhythm en blues. Voor deze unieke samenwerking in De Tamboer stellen vader en dochter een complete bluesset samen.

Triple Trouble

De jongens van Triple Trouble uit Coevorden zijn waarschijnlijk de jongste bluesband van Nederland! Ze timmeren hard aan de weg. Dat leeftijd geen rol speelt blijkt uit het aantal optredens die de band al heeft gehad. Zo speelden ze al op het Blauwe As FEstival, het New Blues Festival, Bevrijdingsfestival Drenthe en meer. Van echte feel good blues tot slow blues, Triple Trouble speelt het allemaal, van Joe Bonamassa tot BB King en Eric Clapton. Het eerste eigen nummer Aware is pas uitgebracht.