zondag 8 oktober 2017

Release: CD Leif de Leeuw Band - Until Better Times 2017

Met de nieuwe plaat “Until Better Times” laat de Leif de Leeuw Band een nieuw fris geluid horen met vertrouwde invloeden uit de seventies. Na het succes van het eerste full-length album “Leelah” (2016) heeft de band een waardige opvolger kunnen maken. De gelijknamige single van de plaat werd in april gereleased op Record Store Day en werd met veel succes ontvangen bij de fans. De single is inmiddels al ruim 20.000 keer gestreamd online.
De band ging afgelopen juli iets minder dan twee weken de studio in met producer Jasper Ras. Met een elftal nieuwe songs heeft de band een ‘nieuwe’ retro sound weten te vangen in de Wedgeview Studios op het platteland. De sound die de band heeft proberen te vangen zit ergens tussen de Allman Brothers Band, Led Zeppelin, Blackberry Smoke en Henrik Freischlader. Denk aan opzwepende percussie, dikke twin-leads, swingende blues met moddervette riffs overgoten met een seventies-sausje. Om het extra aan te dikken heeft de band Willem ’t Hart (o.a. Funky Organizers) gevraagd om vette Hammond en synth partijen in te spelen. Producer Ras, heeft ook nog extra percussie toegevoegd om de productie compleet te maken.

Op 22 oktober gaat de band het resultaat “Until Better Times” met veel trots presenteren in Willem Twee poppodium in Den Bosch met een speciale album-release party. De band zal in XL-formatie spelen met extra backing vocals, toetsen en percussie. Kaarten hiervoor zijn te bestellen via de website van Willem Twee. Vanaf 22 oktober zal de plaat ook in alle platenzaken verkrijgbaar zijn en is de plaat natuurlijk te koop bij de merchandise-stand van de band bij optredens.

Tracklisting

1.    All Coming Back
2.    Listen Here People
3.    Until Better Times
4.    Getting Older
5.    Thank You
6.    Mr. Hangman
7.    Doing It Allright
8.    Afraid To Fly
9.    Taking All My Time
10.    Be Loyal
11.    Dysphoria

www.leifdeleeuw.com   

(Release) Tour 2017
13/10 Bluesroute Hengelo
14/10 Gorinchem - PoGo
18/10 Valkenswaard Vogelverschrikkerfestival
22/10 Den Bosch - Willem Twee
28/10  Helmond - Muziekcafé 
29/10 Ottersum – Roepaan
3/11 Borger – Van Slag
4/11 Dwingeloo – Siepelblues
10/11 Goes – Het Beest
25/11 Schijndel – City Theater

Voor meer data:
http://leifdeleeuw.com/shows/