<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Release: Jamell Richardson - Blues How I Wanna Blues (2017)

Release: Jamell Richardson - Blues How I Wanna Blues (2017)
Jamell Richardson werd geboren in Meridian, MS en getogen in het kleine stadje Butler,

De muzikale reis van Jamell begon al kort na de dag dat hij geboren werd. Zijn grootmoeder die een kerk Pastor was bracht hem naar de kerk met haar elke kans die ze kon. Door de leeftijd van één Jamell, werd reeds beïnvloed door alle kerkmusici, met zijn grootmoeder die aan zijn rente in muziek opmerkt besliste zij hem zijn eerste Guitar te kopen.
Door leeftijd 11 was hij reeds een actieve Studio en een kerkmusicus evenals een vocalist. Met zijn inspiratie paaien uit worden opgevoed in de kerk, Jamell verzorgd zijn vaardigheden spelen achter tal van Gospel Quartet groepen, van Rance Allen, Paul Beasley, om Donnie McClurkin, Marvin Sapp en een aantal andere bekende evangelie acts.

Zoals hij gerijpt, Jamell begon zijn horizon uit te breiden door te luisteren naar B.B. King, Jimi Hendrix, George Benson, Eric Johnson, en nog veel meer die leiden tot zijn groeiende interesse in andere genres in het bijzonder de blues. Door 2012 hij was op de weg Touring en opnemen met de legendarische Southern Soul bluesman Mel obers.



Fall 2013 met Jamell muziekcarrière opstijgen hij kreeg ook ingevoerd om te handelen, toen hij werd gegoten als gitarist Jimmy Nolen in de aankomende film "Get on up," (1 augustus 2014-geproduceerd door Mick Jagger en Brian Grazer-met, Chadwick boseman, dan Aykroyd, Jill Scott , Tika Sumpter, Craig Robinson, Nelsan Ellis) niet alleen Jamell spelen James brown's lange tijd vriend en muzikant Jimmy Nolen, maar hij werkte ook als Guitar van de film instructeur en coach. Hij leerde iedereen van Top 10 Billboard Recording Artist Aloe Blacc aan Keith Robinson (Dream Girls), en een aantal andere cast leden uit de film. Tot nu toe in zijn korte carrière als muzikant heeft hij de gelegenheid gehad om het podium te delen met legendes zoals Bobby Womack, lenny Williams, Bobby Bland, Latimore, al Green, Shirley Brown, Denise Lasalle, Millie Jackson, en nog veel meer Blues Legends.

Presteren op het podium van vandaag, is Jamell bekend om zijn "B.B. King-like" gezichtsuitdrukkingen, Jimi Hendrix stijl gitaar trucs, zijn sterke soulvolle stem en zijn ongelooflijke podium presenteert. Toen hem werd gevraagd hoe hij zichzelf zou beschrijven aan zijn fans antwoordde hij: "Ik ben een hard werkende, nederige en lieve muzikant. Ik heb een sterke passie voor perfectie. Ik ben dol op grap rond en maken mensen aan het lachen, maar als het gaat om muziek is er niets dat ik hou van meer dan onderhoudend mijn fans en sturen ze naar huis te weten dat ze kregen hun geld waard. "

Op 26 april 2014 Jamell vrijgegeven zijn debuut EP "Gulf Coast Blues Boy", die beschikbaar is op iTunes, Amazon, Spotify, enz.
en in 2017 deze formidabele plaat:  Blues How I Wanna Blues 

More Info: http://www.jamellrichardson.com/

Fotosbluesrock.nl Translate This Page