<script> <style>
HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Recensie: 8 Ball Aitken - Swamp Blues 2018

Recensie: 8 Ball Aitken - Swamp Blues 2018 
Harrie Huisman
Ex-pat singer-songwriter, 8 Ball Aitken, begint in 2018 zijn tournee in Australië met de lancering van zijn 10e album "Swamp Blues", een monster van een release dat sterk beïnvloed werd door zijn muzikale helden waar onder Tony Joe White tot één van zijn helden behoord
Deze plaat is opgenomen op Yellow Dog Studios in Wimberley, Texas' Hill Country, werden de tracks vastgelegd door middel van een analoge 70's tape machine voor de warme gitaar tonen en cool Hammond orgel met studiomuzikanten van legendarische outfits waaronder Tedeschi Trucks drummer JJ Johnson en voormalig Bob Dylan bassist Glenn Fukunaga 

 8 Ball Aitken (geboren op 8 juni 1981) is een Australische zanger, liedjesschrijver en slide gitarist 8 Ball speelt country, blues, swamp & Americanan

Swamp Blues is een cathartisch album dat ik al lang wilde schrijven zo schrijft 8 Ball Aitken in het persbericht.
.  Het is mijn lofbetuiging aan de ritmes van het diepe zuiden, lyrisch geïnspireerd door zuidelijke thema's en is mijn meest gestripte backopname tot nu toe.  Van de 12 tracks waren er twee medeschreven met vriend en 100% gecertificeerd Texas Bluesman, Guthrie Kennard, en het was zo' n opwinding om creatieve partners te zijn op High Water en Mama's Cookin'.

Swamp Blues is een plaat wat je niet zo gauw zult verwacht van deze 8 Ball Aitken maar na deze al vele male te hebben beluister kan niet anders zeggen dat het een groei plaat is geworden, met name de nummers "High Water" en "Mama's Cookin" deze nummers zijn samen geschreven met Texas Bluesman, Guthrie Kennard.

De opener "Apple Tree" is een JJ Cale achtige sound met een sterk Hammond orgel in de gelederen wat een zeer wam geluid te weeg brengt.
"High Water" is een Mississippi groove wat zeker en sterk doet denken aan Tony Joe White met zijn zwoele en donkere stem.
"Sugar In My Coffee" een groove  met een reggae achtige beat en  met een slide er onder klinkt dit lekker in het gehoor, wat voor het hele album wel gezegd kan worden.
Ook de Country en Americana hoek wordt niet weggedrukt op deze plaat een echte roots nummer is toch wel "Drop On By" wat tevens een beetje gas terug neemt op deze schijf.
Ook voor de later op de avond is dit nummer wel geschikt "Drunk and Stoned"  met een dance groove ala Seasick Steve. De afsluiter is een song met een riff en een heerlijk Hammond er onder geborduurd waar Tony Joe white jaloers op kan worden.

Een CD wat men menig keer moet draaien. om deze te kunnen waarderen en dan zeker in kracht zal toe nemen.
Goed gedaan.


Tracklijst:
Track Listing:

Apple Tree

Lindy Loo

Iron Horse

High Water

Sugar In My Coffee

Drop On By

Mama’s Cookin’ was co-written in Guthrie’s also contributed to the low backing vocals.

Say You Love Me

Sweet As You

Drunk and Stoned

Love Makes The World Go Round

2018 SWAMP BLUES TOUR DATES:

FEBRUARY
February 2          8pm                      Golden Sands Hotel Nambucca Heads NSW
February 3          8.30pm                Yamba Shores Tavern Yamba NSW
February 4          4pm                      Sawtell Hotel Sawtell NSW
February 8          7pm                      Lizotte’s Newcastle NSW
                                                               Bookings: https://lizottes.com.au/live/shows/booking/2200
February 9          1pm                      Australian Blues Music Festival The Attic (Astor Hotel upstairs)
February 10       7.30pm                Royal Hotel Braidwood NSW
February 11       4pm                      Mudgee Brewery Mudgee NSW
February 16       9pm                      Walrus Club Toowong QLD
February 17       10pm                    Greaser Fortitude Valley QLD
February 18       10am                    Heart & Soul Festival Bundaberg QLD


Fotosbluesrock.nl Translate This Page