<script> <style>
HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Release: Marcel Vanthilt - CA$HCA$H solo debuut 23 maart 2018

Marcel_Vanthilt_Cover_Digitaal_Small
www.v2benelux.comOp 23 maart verschijnt CA$HCA$H, het solo debuut van Marcel Vanthilt via V2 Records.

Met Arbeid Adelt! maakt hij al sinds begin tachtiger jaren 45- en 33-toerenplaten, maar nu gaat Marcel Vanthilt het op eigen benen proberen. CA$HCA$H is een enerverend debuutalbum met daarop tien slijpschijfscherpe tracks die Vanthilt samen met producer Arne van Petegem (o.a. Moss, Clean Pete, Willow) opnam in de Antwerpse Silent Face Studio. De gelijknamige eerste single verscheen vandaag en het album is nu verkrijgbaar als pre-order.

Marcel Vanthilt is een van de meest markante Belgische radio- en televisiepresentatoren van de afgelopen decennia. Na zijn doorbraak als presentator van het tv-programma Roodvonk in 1983 maakte Vanthilt diverse programma's voor onder meer MTV, VTM en Studio Brussel en is hij niet meer weg te denken van de Belgische beeldbuis.

Bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en Marcel Vanthilt stort zich nu op zijn carrière als solo artiest. Met de groep Arbeid Adelt! heeft Vanthilt een glansrijk oeuvre opgebouwd en met het meest recente album Slik uit 2015 oogstte de groep lovende recensies en sleepten zij een Music Industry Award nominatie in de wacht. Ook als duo met Ad Cominotto en met de groep Z bracht Vanthilt de afgelopen jaren muziek uit maar nu, op zestigjarige leeftijd, verschijnt dan eindelijk zijn eerste volwaardige solo album op eigen titel.


Op CA$HCA$H wordt Marcel Vanthilt ondersteund door muzikanten Serge Feys (TC.Matic, Arno), Kristof 4T4 Michiels (Hof van Commerce, Meneer Michiels), Thomas Vanelslander (Gorki), Andrew Chi Claes (Stuff) en Leen Diependaele (Samowar, De Roovers) die er samen voor zorgen dat CA$HCA$H een catchy en uitermate aanstekelijk album geworden is.

For more information: www.v2benelux.com  | https://nl.wikipedia.org/wiki/Marcel_Vanthilt 

Bio:
CA$HCA$H - MARCEL VANTHILT

Het eerste solo-album van Marcel Vanthilt.

Het eerste solo-album? Toch wel.

Met ARBEID ADELT! maakt hij al sinds 1981 45&33-toeren-platen. Het laatste album "Slik" (uit 2015) kreeg tal van lovende recensies èn 'n nominatie voor 'n MIA in de categorie Nederlandstalig.

In 2001 bracht hij "U nu!" uit, in duo met Ad Cominotto, maar dat waren poëzieteksten van anderen (Piet Paaltjens, Gust Gils & Paul van Ostaijen).

In 2004 was er het album "Mensen zijn er teveel aan", maar dat was met de groep Z, dus dat telt niet.

Sindsdien verscheen er aarzelend:
- 'Gaston en zijn zuster' (Radio 1 - Kleur in e-mineur)
- 'Want ik wil niet' (Radio 1 - Schrijver zkt zanger)
- 'In mijn pyjama' (Te Gek!? - CD5)
- 'Paracetamol/Twee heren' (12inch-maxisingle, Starman Records)

Doch nu, op z'n 60ste!, is er eindelijk 'n eerste volwaardig album onder eigen naam.

Tien slijpschijfscherpe tracks geconcipieerd in de Silent Face Studio van & met
Arne Van Petegem.
Arne is wereldbekend als Styrofoam, produceert in Nederland o.a. Clean Pete en Moss & werkt in België met o.a. Tout Va Bien, Willow en Pieter Embrechts.

Er zijn gewaardeerde bijdragen van Serge Feys (TC.Matic, Arno) & Kristof 4T4 Michiels (Hof van Commerce, Meneer Michiels).
Thomas Vanelslander (Gorki, Helsinki) snijdt alles gitaargewijs aan flarden.
Andrew Chi Claes (Stuff, Hamster Axis Of The One-Click Panther) verplaatst met tenorsax & windsynth tonale lucht in kosmische universa.
Leen Diependaele (Samowar, De Roovers) raast als 'n engelenorkaan over het herengezelschap heen.

Doch het oog van de storm is Vanthilt zelf: markante observaties & onthullende visies in 'n geluidslandschap dat elektronisch gestoord is maar tegelijk catchy & aanstekelijk.

Dit album is zijn brein: knisperend & knetterend, vrolijk & somber, eenzaam & massaal, dansbaar & intiem.

Data:
- "Gouden Cadillac" (1ste single) januari 2018
- "Oklahoma" (2de single) februari 2018
- "Cash Cash" (3de single) maart 2018

CA$HCA$H, album met tien nieuwe tracks, maart 2018

Op tour in 2018. Zowel met full-band als quasi solo.
Boekingen via www.garifuna.be - 03/230.09.20