<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Nina Kinert brengt manifest uit

http://www.v2benelux.com/Nina Kinert brengt manifest uit
Het nieuwe album Romantic verschijnt op 11 mei via V2 Records.
Luister hier naar de eerste single Der Dom, Il Duomo.


Nina Kinert is terug! Op 11 mei brengt de Zweedse zangeres haar nieuwe album Romantic uit, waarvan de eerste single Der Dom, Il Duomo vandaag verschijnt. Het nieuwe album Romantic is een manifest van wat schrijven en muziek in het algemeen voor haar betekende. Het thema van het album is gebaseerd op de verschillende aspecten van romantiek. Liedjes over ware liefde en mystiek, gevoeligheid over gevoel, ziel over intellect, natuur over God, nostalgie en 19de-eeuwse poëzie zoals Baudelaire en Shelley.

Na een album dat draaide om Star Wars en een andere over eeuwigheid, brengt de uit Stockholm afkomstige singer/songwriter Nina Kinert op 11 mei 2018 een nieuw album uit. Zwanger zijn, baren en daarna een baby krijgen was een andere droom, een andere reis die Nina de rest van haar leven zal doormaken. "Het is primitief om een ouder te worden, maar toch spiritueel. Heel dramatisch soms, maar altijd heel romantisch. Als ik mezelf laat gaan en mijn dochter volg, laat ze me de wereld zien. Zolang als ik haar kan beschermen, zal ze me wild houden."

Dit proces en deze reis in haar hart en geest brachten Nina terug naar de absolute kern van haar kunstenaarschap, het romantische thema kwam vanzelf. Ze veranderde haar naam terug naar Nina Kinert, van de snelle en sublieme naam Nina K, die ze voor On Ice (2015) en verschillende samenwerkingen rond die tijd gebruikte. Ze hield ook op bang te zijn om een 'singer/songwriter' te worden genoemd en begon alle nummers op haar kapotte piano te schrijven (midden C vermijdend).

Het thema romantiek werd zelfs tijdens het hele opnameproces het leidende licht. Bij twijfel, ga voor de meest romantische keuze. Dit leidde tot arrangementen met piano, harpen, fluiten en snaren (Saxofoon? Nee, dat is sexy, niet romantisch.) Romantic bevat ook de single "Chapped Lips" - gezongen samen met Sam T Herring van Future Islands.

Het album is geproduceerd door jazzmuzikant en renaissance-man, Daniel Fagerström (The Skull Defekts, Optic Nest enz.) en gemasterd door Heba Kadry (Björk, Beach House enz.). Het manifest van Romantic wordt verklaard in het openingsnummer. Een pianoballad over de keuze hoe je wilt sterven - bij voorkeur in de armen van wie je houdt, op een strand, bij een ondergaande zon.